Een ondernemende vrouw heeft al meer dan anderhalf jaar constante pijn aan haar linkerschouder. Met de arm naar achter en boven bewegen kon ze maar zeer beperkt en dat was bovendien erg pijnlijk. Uiteindelijk kon ze niet meer op haar linkerzijde slapen en had ze een gevoelloze arm.

Voor ze in mijn praktijk kwam heeft ze van alles geprobeerd om van haar klachten af te komen: pijnstillers, fysiotherapie, een corticosteroïdenspuit en chiropraxie. Niets had haar echter geholpen of langdurige verbetering opgeleverd.

Een integrale aanpak werkt

Tijdens het behandeltraject is gebruik gemaakt van Triggerpoint en Quantum-Touch© resettechnieken om de vastzittende schouder weer in beweging te krijgen. De pijn was snel weg en ze kon ’s nachts weer goed slapen.

Daarnaast bleek dat ook mentale factoren een grote rol speelden in de spanningsopbouw in haar lichaam en het in stand houden van haar pijn. Dit noemen we ook wel ‘onderhoudende factoren’. Door MindBody coaching kreeg zij inzicht in deze onderhoudende factoren en leerde strategieën om deze te tackelen. Zo werd de voedingsbodem van de onderhoudende factoren in het lichaam weggenomen.

Volledige bewegingsvrijheid volgde snel daarna.

In een kwart van de tijd klachtenvrij!

Dit is haar uitspraak over het behandeltraject: “De huisarts gaf aan dat het wel 4 jaar kon duren voor ik helemaal van mijn klachten af zou zijn. Als het herstel zich in dit tempo voortzet verwacht ik dat ik in 1 jaar klachtenvrij ben. Daarmee is de verwachting van de huisarts met zo’n 75% verminderd. Een resultaat waar ik heel erg blij mee ben.”

Al met al een traject met optimaal resultaat, dat er toe leidde dat de vrouw weer vrij kan bewegen zonder pijn. Het advies is dan ook niet te lang rond te lopen met je vastzittende schouder. Het ongemak is ontzettend ingrijpend op je dagelijkse doen en laten, waar in actie komen je heel veel levensplezier oplevert.


Het 3-maanden-traject 'Van chronische klacht naar blijvend in je kracht!' is een individueel coaching- en resettraject dat een einde maakt aan jouw rug-, nek- en schouderklachten én de oorzaken hiervan. Het is een totaalaanpak die je leven transformeert in slechts 3 maanden naar pijnvrij én optimaal bewegen.

In 3 maanden naar pijnvrij en optimaal bewegen!

Ben jij die ondernemende vrouw of man die een eind wil maken aan chronische rug-, nek- en schouderklachten? En ben je bereid je 3 maanden actief in te zetten voor een duurzame totaaloplossing?

Ik vertel je graag hoe ik je hierbij kan helpen.

Gratis eerste gesprek