Frozen shoulder symptomen zijn erg vervelend. Bewegen wordt beperkt en is pijnlijk. Bij een frozen schouder ontstaat er een ontsteking in de gewrichtskapsel van de schouder. De ontsteking kan spontaan ontstaan of door een trauma, bijvoorbeeld een ongeluk of val. Klachten ontwikkelen zich geleidelijk en kunnen maanden tot enkele jaren aanhouden.

5 tips om je schouder te ontdooien

TIP 1
Heb vertrouwen! Het is een fase. Er is niets mis met je schouder en je kan niets kapot maken met beweging, hoe scherp de pijn ook is.

TIP 2
Zoek naar verbanden. Wanneer is dit in je leven gekomen? Ben je gevallen of heb je misschien een ongeluk gehad? Wat voor belangrijke stressvolle zaken spelen er of speelden er in de periode dat je frozen shoulder ontstond?

TIP 3
Maak keuzes. Als je teveel zaken op je schouders neemt, wordt dat letterlijk en figuurlijk zwaar. Kies wat belangrijk voor je is, ruim op en verwerk wat je hebt laten liggen.

TIP 4
Eet ontstekingsremmend voedsel.  Bij een frozen shoulder is er sprake van een ontsteking. De juiste voeding kan ondersteunend werken bij de vermindering van je klacht. Google eens op: ‘voedsel dat ontstekingen remt’.

TIP 5
Zoek iemand die je vertrouwt om je schouder(s) op een zachte maar effectieve en duurzame manier los te krijgen. Vaak zijn er allerlei blokkades ontstaan en is de aansturing vanuit het zenuwstelsel verstoord. Als die blokkades opgelost zijn zul je geen pijn en bewegingsklachten meer hebben.

Pak je klacht integraal aan

Ik zie in de praktijk dat er bij schouderklachten, net als bij nek- en rugklachten, vaak meer aan de hand is dan de schouderklacht alleen. De klacht is een spiegel van wat stresscomponenten met je doen. Alleen een oplossing via het lichamelijke vinden zal een tijdelijke verbetering geven. En de kans dat je dan op een andere plek in je lichaam klachten krijgt is zeer goed mogelijk. Pak je echter alle betrokken niveaus aan, mentaal, emotioneel en energetisch, dan is de kans op snel en duurzaam herstel vele malen groter.


Het 3-maanden-traject 'Van chronische klacht naar blijvend in je kracht!' is een individueel coaching- en resettraject dat een einde maakt aan jouw rug-, nek- en schouderklachten én de oorzaken hiervan. Het is een totaalaanpak die je leven transformeert in slechts 3 maanden naar pijnvrij én optimaal bewegen.

In 3 maanden naar pijnvrij en optimaal bewegen!

Ben jij die ondernemende vrouw of man die een eind wil maken aan chronische rug-, nek- en schouderklachten? En ben je bereid je 3 maanden actief in te zetten voor een duurzame totaaloplossing?

Ik vertel je graag hoe ik je hierbij kan helpen.

Gratis eerste gesprek